Välkommen till Z!

Grattis alla nya Z-studenter och välkomna till Chalmers bästa ingenjörsprogram!

Nu väntar fyra veckor med lika mycket skojigheter som plugg. Välkommen till Chalmers bästa mottagning!
De kommande veckorna kommer kännas som en rejäl omställning från sommarlov eller sommarjobb. Men som tidigare Nymble (nyantagna förstaårselever) kan vi garantera att ni kommer ha några av de roligaste veckorna i era liv.

Här kommer lite tips från oss till alla nyantagna:

  1. Var med på så mycket ni bara kan! Mottagningen är ett superbra tillfälle att skaffa nya bekantskaper och lära känna sina klasskamrater. Majoriteten kommer inte ifrån Göteborg och sitter i precis samma sits.
  2. Gå på föreläsningarna! Även om ni är grymma på programmering eller har gått tekniskt basår och känner att ni har koll på matten. Det är viktigt att komma in i Chalmerstempot och att snabbt hitta en studieteknik som passar för just sig själv.
  3. Våga fråga! Phaddrarna i respektive phaddergrupp är där för att ni nya ska ha några att vända er till. Vare sig det gäller Chalmers, Z, Mottagningen eller något annat. Fråga på! Det är mycket nya intryck de första dagarna och mycket man kan fundera på.
  4. Köp begagnad kursliteratur! www.teknologbok.se Är en sida där studenter på Chalmers kan sälja sina kursböcker. Det brukar vara högt tryck på sidan under mottagningen så var ute i god tid och ta kontakt med säljaren direkt. Ofta kan man få tag på böckerna till en bråkdel av priset. Prata också med phaddrarna om de själva vill sälja eller vet någon som vill.