21 december, 2011

Automation och Mekatronik

Funderar du på att börja plugga?

Sök Automation och Mekatronik (Z) på Chalmers! Denna unika utbildning är belägen i gränslandet mellan maskin- elektro- och datateknik, och är den enda utbildningen av sitt slag i Sverige. Detta är utbildningen för dig som är intresserad av produktionsteknik, robotar, inbyggda system och reglerteknik, men också för dig som söker den bredaste utbildningen på Chalmers.

De första tre åren på Automation och Mekatronik bygger du en bred kunskapsgrund som ger dig tillgång till en massa olika masterprogram på Chalmers.


Spetskompetens eller bredd?

Oavsett om du är intresserad av att specialisera dig inom ett ämne, eller om du vill skaffa dig kunskaper inom flera områden, är ett program för dig. Många som vill studera på Chalmers är osäkra på vad de vill jobba med och många söker därför Z för att få en så bred utbildning som möjligt.

Med ett urval av 19 masterprogram inom vitt spridda områden att välja bland är chanserna stora att du hittar ett program som passar just dig för dina två sista år på utbildningen.


Vill du utveckla framtidens teknik?

Tycker du att det skulle vara intressant att, tillsammans med en mängd andra människor, få vara med och utveckla ny teknik och nya produkter som ingen tidigare har hört talas om?

På Z får du inte bara lära dig maskin- elektro- och datateknik utan också hur du integrerar dessa ingenjörsdiscipliner i utvecklingen av morgondagens avancerade och intelligenta produkter. Behovet av civilingenjörer inom detta område ökar allteftersom datorstyrning introduceras i allt fler mekaniska produkter.


Vill du vara garanterad ett jobb du tycker om?

Utbildningen i Automation och Mekatronik ger dig stor frihet när du ska välja yrke. Jobben finns både i Sverige och utomlands. Du kommer bland annat att kunna arbeta med konstruktion, produktion, produktionsledning, produktutveckling, miljöteknik, programvaruutveckling och forskning.

Som ingenjör har du stora möjligheter att själv välja arbetssätt. Egen företagare, i ett stort företag, eller som konsult. Du analyserar och löser problem, ofta i projektform tillsammans med andra. Du deltar i att utveckla nya metoder och produkter som förbättrar människors vardag och arbete. Du blir en viktig tillgång i samhället.

Den breda och fasta grunden i tekniskt och naturvetenskapligt kunnande gör dig attraktiv på många plan, i många sammanhang och över hela världen.


Z – En välkänd utbildning på arbetsmarknaden

Programmet Automation och Mekatronik på Chalmers är en stor och betydande utbildning och ett välkänt begrepp på arbetsmarknaden. Eftersom Chalmers är den enda högskolan i Sverige som har denna civilingenjörsutbildning att erbjuda kan du vara säker på att du får en unik utbildning.


Anna, student på Automation och Mekatronik:

”Jag valde Z-programmet för att jag ville läsa en så bred civilingenjörsutbildning som möjligt. Just nu läser vi mycket matte, men den är faktiskt inte så jobbig som jag trodde. Eftersom studentlivet på Chalmers är jätteroligt, och det händer olika grejer hela tiden, är det skönt att vi får ta eget ansvar för studieupplägget.”

Andreas, student på Automation och Mekatronik:

”Efter den breda basutbildningen kan jag nu styra in min civilingenjörsutbildning på de områden som jag är extra intresserad av; mjukvaruutveckling och datakommunikation. För mig är det viktigt att man har stor valfrihet både när det gäller studierna och framtida arbetsgivare. Som det ser ut på arbetsmarknaden idag, tror jag att Z-ingenjörerna kommer att vara hett eftertraktade ett bra tag framöver.”